Agbar alerta sobre atacs de ciberdelinqüència

Divendres, 4 de juny de 2021 a les 10:10

La companyia concessionària de la gestió de l'aigua a Vallgorguina ha comunicat que en el decurs dels darrers mesos ha tingut coneixement de diversos incidents en els que, per part de ciberdelinqüents, s'ha suplantat la identitat d'aquesta i d'altres empreses del grup al que pertany.
 
El modus operandi utilitzat consisteix en l'enviament d'un correu electrònic o una trucada telefònica, en la que el ciberdelinqüent, identificant-se com a treballador de la societat, informa d'un canvi en el compte corrent i sol·licita que els pagaments que la seva entitat hagi de realitzar, d'ara endavant, es facin en aquest nou número de compte. 
 
Per això, la companyia, en coherència amb els seus valors de responsabilitat i transparència, aquestes situacions ja han sigut posades en coneixement de les autoritats competents i es treballa en l'adopció de les mesures pertinents amb el fi d'identificar aquestes situacions i prevenir la seva reiteració en un futur.  

Alhora recorda que l'entitat no informa de canvis de comtes corrents a través d'un correu electrònic o telèfon, i que per això, no han d'atendre cap tipus de comunicacions fetes en nom d'aquesta mercantil i que no hagin sigut rebudes a través del registre oficial corresponent. 
 
També demana que en el supòsit de rebre algun tipus de comunicació sospitosa en els termes indicats se'ls informi per a poder adoptar les mesures de protecció per la companyia i els clients de la manera més oportuna.

Darrera actualització: 04.06.2021 | 10:16