Comunicat de l'Ajuntament en relació als darrers esdeveniments succeïts al municipi

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 15:00

Des de l'Ajuntament de Vallgorguina volem posar en el vostre coneixement el següent:

Que davant els darrers esdeveniments succeïts al nostre municipi, en especial els ocorreguts les matinades dels dissabtes dies 13 de març i 8 de maig, mostrem el nostre més enèrgic rebuig a tals fets.

• Crema d’un vehicle estacionat a l’aparcament del Camp de Futbol. (els mateixos companys del causant ho varen posar en coneixement del Vigilants Municipals, i aquest en coneixement dels Mossos d’Esquadra)
• Esfondrament  de la porta de l’edifici de la Nòria, primer una porta de fusta i després una paret de totxana.
• Col·locació de contenidors de rebuig i orgànica al mig de la Ctra. Nova davant la plaça de la Bàscula, en dues ocasions.
• Arrencament de les plantes de les jardineres de la Ctra. Nova i Carrer Església.
• Destrosses als horts de l’Escola Waldorf.
• Trencament de tanques d’obra límit de la propietat final del carrer Església, davant de l’Escola.
• “Botellon” al Pla del Forn la tarda del diumenge dia 17 amb intoxicació etílica d’una menor.
• Trencament de la porta de fusta, al final del carrer Església.
• Trencament de la porta d’alumini amb vidre a l’espai de l’AMPA de l’Escola Vallgorguina i dins de l'espai hi havien destrosses importants.


Tots aquets fets, que han sigut denunciats pels particulars i l’Ajuntament, i  posats en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que comporten una important despesa econòmica per a tots, estant essent investigats.

Un fet que també cal esmentar és que, a l’entrada de l’Escola Vallgorguina,  on en moltes ocasions es reuneixen aquests nois i noies, s’hi troben restes d’envasos de begudes de refresc, ampolles d’alcohol i bossetes de plàstic que contenien restes de marihuana.

Des de l’Ajuntament fem una crida, sobretot a les mares i pares del col·lectiu de joves comprès entre els 14 i els 18 anys, però també a les veïnes i veïns, a fer un front comú i a treballar, cadascú en la mesura que li correspongui, per erradicar aquests comportaments, que de cap manera poden quedar impunes, i molt menys es poden continuar produint.

Som conscients de la situació complicada que ens ha tocat viure a totes i tots al llarg de l’any 2020 i el que portem del 2021, també molt especialment als adolescents. Però aquest context no pot fer que acceptem conviure amb persones que no respecten la convivència en comunitat.

Emplacem a la responsabilitat de les famílies amb fills i filles en edat adolescent i, si consideren que els cal ajuda, aquesta es pot sol·licitar a Serveis Socials de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 13.05.2021 | 16:01