El guió de Pàtria, dels baixmontsenyencs Pau Gener i Joan Frank Charansonnet, guardonat als Premis Oriana 2017

Dimecres, 11 d'octubre de 2017 a les 00:00

Els premis Oriana 2017, van distingir la pel·lícula Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els nou barons de la fama amb el premi a millor guió original. Signat a quatre mans per l’escriptor celoní Pau Gener i el director de cinema vallgorguinenc Joan Frank Charansonnet. També van reconèixer en la categoria de millor actriu a Àngels Bassas que interpreta a la germana dolors. Cal recordar que la pel·lícula ja va ser guardonada al festival internacional de cinema de Niça, el passat maig, guanyadora en la categoria de millor pel·lícula de parla estrangera.

La pel·lícula es va estrenar el 9 de juny a més de 50 sales de Catalunya, arribant a entrar en el top 20 de la recaptació dels cinemes de tot l’estat espanyol, exhibint-se només a Catalunya, València, Mallorca i Perpinyà. L’escriptor de Sant Celoni Pau Gener ha treballat també fent la traducció i adaptació del text de l’obra de teatre La Calavera de Connemara que es pot veure a la Sala Villarroel de Barcelona fins el dia 26 de novembre i acumula molt bones crítiques. La pel·lícula Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els nou barons de la fama es podrà veure a la Sala petita de l’ateneu de Sant Celoni, el divendres 17 de novembre a les 20h.

En la gala de lliurament de premis el director Joan Frank Charansonnet va dedicar la distinció a tot l’equip i també “als milions de catalans que van sortir l’1 d’octubre a defensar la llibertat”. (veure vídeo a 1:20:28). Per la seva banda, Àngels Bassa, considerada millor actriu va reivindicar el paper de les actrius, sobretot a partir dels quaranta, compartir el premi amb tot l’equip que hi va dedicar esforç i il·lusions per acabar dient que “siguem de la bandera que siguem no crec amb els estats, crec amb les persones i no m’ha agradat veure com rebien patacades amb les mans alçades” (veure vídeo 1:30:06)

https://www.youtube.com/watch?v=ozzriVs502A

 

http://www.laviladigital.com/el-guio-de-patria-dels-baixmontsenyencs-pau-gener-i-joan-frank-charansonnet-guardonat-als-premis-oriana-2017/

Darrera actualització: 10.10.2017 | 01:13