El Tigre del Plataner

Dimecres, 22 d'agost de 2018 a les 00:00

La plaga del tigre afecta els plataners del nostre municipi causant molèsties als arbres i a les persones.

Tots els estius els plataners del nostre municipi es veuen afectats per aquests molestos insectes que succionen la saba de les fulles deixant-les pansides i seques, també ocasiona molèsties als vianants i als habitatges ja que en dies de vent cauen sobre les persones enganxant-se a la roba i també a la que es troba penjada als estenedors de les cases.

Des de l’ajuntament s’han fet consultes a empreses especialitzades per tal d’erradicar aquesta plaga dels nostres plataners però no hem obtingut la certesa de que el tractament fora efectiu.

Aquests tractaments (químic o biològic) es poden fer en platanedes aïllades i arbres individuals, que no és el cas del nostre poble, ja que tenim plataners al llarg de la rieres de Can Vilar, de Can Gras i del riu Sec, i això fa impossible que el tractament sigui efectiu, doncs l’insecte es trasllada per l’aire i passa d’un arbre a l’altre.

L’Ajuntament continuarà cercant solucions per evitar aquesta molesta plaga que afecta tant als arbres com a les persones.

Darrera actualització: 22.08.2018 | 14:43