Els robots de 25 escoles del Baix Montseny tornaran a competir a Sant Celoni aquest dissabte a la Robotseny!

Divendres, 7 de juny de 2019 a les 00:00

Una cita anual amb la participació de prop de 700 alumnes i la col·laboració de 13 ajuntaments i 21 empreses del territori.

Aquest dissabte 8 de juny torna la Robotseny, la competició de robots i fira científica i tecnològica del Baix Montseny. A la jornada participaran prop de 700 alumnes de 25 escoles dels 1.700 alumnes del Baix Montseny que durant el curs han treballat la robòtica educativa a les aules. Aquestes 25 escoles, de 13 municipis del Baix Montseny, presenten 44 equips que han treballat un repte entorn a “La millora de l'eficiència i l'estalvi energètic de les empreses del Baix Montseny” i han preparat el seu robot per superar els reptes de la competició de robots.

L'acte comptarà amb la presència institucional del Departament d´Ensenyament, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona a més de representants de tots els ajuntaments implicats.

Tal i com ja s'ha fet els darrers anys, la competició es divideix en dos grups d'edat, amb les seves pròpies activitats i centres d'interès: el Robotseny Kids, per a infants de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO, i el Robotseny High, per a joves de 3r i 4t d'ESO, Cicles Formatius i Batxillerat.

Robotseny Kids se centrarà en “La millora de l´eficiència i l´estalvi energètic de les empreses del Baix Montseny”. Participaran alumnes de 25 centres educatius del Baix Montseny, que apleguen un total de 700 alumnes. Les activitats del Robotseny Kids es duran a terme al matí, de 10 a 14 h, pels carrers del centre de la vila, i consistiran en una competició de robots (en la qual els robots dels diferents equips han de superar una sèrie de reptes sobre un tauler en un temps donat), i una fira científica i tecnològica amb propostes dels alumnes al voltant del centre d'interès proposat enguany.

Rubikseny, una competició amb el popular Cub de Rubik, en tres categories, alumnes fins a 4t de primària, alumnes de 5è de primària a 2n d´ESO i alumnes a partir de 3r d´ESO. Serà el migdia, a la plaça de la Vila.

Robotsey High es durà a terme a la tarda, de 17.30 a 20 h, al Teatre Ateneu. Hi haurà dues competicions de robots: una de robots rastrejadors i una altra de robots sumo.

En cas de pluja, la competició es farà al Pavelló Municipal d´Esports 11 de Setembre, i la Fira científica i tecnològica, a la pista coberta del Camp Municipal d´Esports.

La Robotseny, organitzada per una comissió formada per l'Associació Robotseny, el Centre de Recursos Pedagògics Vallès Oriental 3 del Departament d'Ensenyament i l´Ajuntament de Sant Celoni, compta amb la col·laboració d'13 ajuntaments i 21 empreses del Baix Montseny, i ja s'ha consolidat com un dels esdeveniments de l'any. No us el perdeu!

Escoles:

Escola Vedruna, Institut Vescomtat de Cabrera-Breda, Escola L'Alzinar, Escola Aqua Alba, Escola Mare de Déu del Socors, Institut Vescomtat de Cabrera-Hostalric, Institut Vilamajor, Institut Giola, Escola Damià Mateu, Escola Salvador Sanromà, Escola Ginebró, Escola El Bruc, Escola Josep Pallerola i Roca, Escola Soler de Vilardell, Escola L'Avet Roig, Col•legi Cor de Maria, Col•legi La Salle, Institut Baix Montseny, Institut Escola La Tordera, Institut Can Record, Escola Pont Trencat, Escola Fontmartina, Escola Matagalls, Institut Reguissol, Escola Vallgorguina

Ajuntaments:

Arbúcies, Breda, Campins, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina.

Empreses:

Altervac Sa, Arkema Química SAU, Can Colls SL, Codec Instal•lacions Elèctriques SL, Decka Higiene y Seguridad SA, Delta Tecnic SA, Futurtec Electromàtica Industrial SL, Givaudan Ibérica SA, Hidrocolor SL, Hohner Automáticos SL, Hospital de Sant Celoni, Instal•lacions Elèctriques CAT SA, L.A.B Circuits SA, Laboratoris Feltor SA, Maqmetal Automation SL, Oxiris Chemicals SA, Renolit Ibérica SA, Salicru SA, Stimulo Design SL, Tradebe (Ecología Química SA) i Unión Químico Farmacéutica SA (UQUIFA).

Darrera actualització: 07.06.2019 | 08:29