La Flama del Canigó arribarà a Vallgorguina

Dimecres, 23 de juny de 2021 a les 10:30

Els alcaldes de Vallgorguina, Joan Mora, i de Sant Celoni, Raül Garcia, han encapçalat el grup de veïns d'aquests dos municipis que aquest matí han anat a Coll d'Ares a buscar la Flama del Canigó que aquest 23 de juny encendrà un munt de fogueres i pebeters de tot el Baix Montseny. També hi han anat Remei Picart, regidora de Montseny, i Sergi Bolea, president d'Òmnium Culrural al Vallès Oriental. Un viatge que es fa des de fa molts anys responent a la crida anual d'Òmnium Cultural per seguir la tradició d'anar a buscar la flama i que acompanyen un grup de persones d'Arenys de Mar, encapçalades per Xesca Vilà, que són qui van impulsar la iniciativa. Enguany, com ja es va fer l'any passat, s'hi ha anat amb cotxes particulars per una qüestió de mesures Covid-19, que encara impedeixen l'organització d'autocars.

La Flama del Canigó és un dels elements clau de la festa de Sant Joan, considerada la festa nacional dels Països Catalans, una tradició que es remunta a l'any 1955 gràcies a la iniciativa d'un grup de nois nordcatalans encapçalats per Francesc Pujades i que va tenir un primer gran impuls a partir de l'any 1966, quen es va creuar els Pirineus de manera clandestina per evitar la repressió franquista.

Activitats a Vallgorguina

Pert aquesta tarda a partir de les 18:00h s'ha previst una tarda d'art de dibuix i pintura a la plaça de la Vila, mentre s'espera l'arribada de la Flama del Canigó prevista pels volts de les 18:30h. També hi haurà la lectura del manifest i coca i beguda per tothom qui vagi a la plaça de la Vila.

Darrera actualització: 25.06.2021 | 10:44

Imatges