Neix la Comunitat de Municipis del Baix Montseny

Dilluns, 5 d'agost de 2019 a les 00:00

El Baix Montseny s’ha dotat d’un Pla Estratègic per al Desenvolupament Local i l’Ocupació.

A la primavera es van iniciar els primers tràmits per a la constitució de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny, l’òrgan de govern que facilitarà la col·laboració i coordinació Inter municipal i alhora farà el seguiment i avaluació de la implementació del Pla. El passat 3 de juliol es va celebrar la 3a Taula Tècnica a Fogars del Montclús, per posar en comú, entre els tretze municipis que participen en el Pla, els treballs desenvolupats fins a la data.

Els alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny han prioritzat aquestes línies de treball:

  •  Avançar en un model de turisme sostenible que permeti gaudir del Parc Natural del Montseny i del Montnegre-Corredor, evitant les externalitats negatives i alhora potenciant el conjunt de recursos turístics que conviuen en el territori.
  •  Apostar per co-dissenyar, escoltar i ajustar les polítiques de desenvolupament econòmic local a les necessitats i demandes del teixit empresarial i industrial del Baix Montseny, creant espais i noves estratègies per establir vincles de confiança que optimitzin la col·laboració público-privada per la generació de riquesa i l’ocupació.
  • Estudiar la posada en marxa de nous serveis urbans des d’una perspectiva Inter municipal com és l’aprofitament de la biomassa per a la climatització d’equipaments municipals o bé per a usos industrials que, eventualment, podrien generar un mercat local sostenible en el temps que afavoriria la gestió forestal del espais naturals que caracteritzen al territori.
Darrera actualització: 05.08.2019 | 13:06