Prorrogada tot el mes de setembre l'exposició «El Parc del Montnegre i el Corredor»

Dijous, 2 de setembre de 2021 a les 16:00

L'èxit de visitants vinguts de diversos punts de les comarques catalanes de l'exposició "El Parc del Montnegre i El Corredor" ha fet que la Diputació de Barcelona hagi pres la decisió de prorrogar-la durant tot el mes de setembre. L'exposició es pot seguir visitant a la Sala d'Exposicions  de Vallgorguina en els horaris habituals: els dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 h i de 16 a 18 h. Fora d'aquest horari, l'exposició es pot visitar en hores convingudes.

Es va inaugurar el 30 de juny de 2020 i es podia visitar, inicialment, fins el 31 d'agost. La pròrroga durant tot el mes de setembre permetrà tenir-la oberta durant la Festa Major de la Mercè 2021 i també s'oferirà la visita a les dues escoles del municipi; l'Escola Vallgorguina i l'escola Waldorf.

Es tracta de 12 plafons fets amb fusta, profusament il·lustrats, amb elements interactius, vídeo i jocs. Està destinada al públic general i familiar, i públic escolar d'educació primària i del primer cicle de l'ESO. A l'exposició, el personatge carboner anomenat Pep Carbó descobreix els secrets de l'espai natural, el seu paisatge, la vegetació i la fauna, i ens ensenya què hem de fer per protegir-lo i respectar-lo.

El Parc està format per dos massissos: el Montnegre, costerut, fosc i solitari, i el Corredor, suau, lluminós i acollidor. Tots dos formen un gran tapís de color verd només trencat per algun mas envoltat de camps. Amb el Maresme a una banda i el Vallès a l’altra, el Parc és un espai protegit amb uns valors ecològics i culturals excepcionals.

Les administracions que gestionen el Parc del Montnegre i el Corredor tenen cura de més de 15.000 hectàrees de tretze municipis: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Pineda de Mar, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.

 

Darrera actualització: 02.09.2021 | 16:13