VALLGORGUINA, S'ADHEREIX A LA CAMPANYA #BaltasarDeVeritat

Dilluns, 31 de desembre de 2018 a les 00:00

Ja fa més de cinc anys que el rei Baltasar de Vallgorguina és interpretat per una persona negre. Tot i això el municipi s’ha adherit a la campanya #BaltasarDeVeritat impulsada per Casa nostra, casa vostra. I és que l’objectiu de la iniciativa és aquest: demanar als ajuntaments i comissions de reis que busquin entre el seu veïnat persones negres per fer de reis i patges, i que comuniquin la seva adhesió a la campanya a través de les xarxes socials i canals de comunicació amb el hashtag #BaltasarDeVeritat.

Tradicionalment, a Catalunya i a la resta de l’Estat, el rei Baltasar, el negre, l’han representat persones blanques amb la cara pintada de negre, persones embetumades. Aquesta pràctica, que internacionalment es coneix amb el nom de blackface, té un origen colonialista i racista.

Casa nostra, casa vostra, juntament amb altres entitats, fa una crida als organitzadors de les cavalcades d’arreu de Catalunya perquè deixin de pintar de negre reis i patges, i perquè siguin les persones negres les qui representin aquests papers.

És per això que personalitats com Sey Sisters o Neus Ballbè (Super3) demanen la fi d’aquesta pràctica racista. Entre els col·lectius col·laboradors del comunicat hi són també altres testimonis, infants i adolescents, que no acudeixen al principal acte del dia de Reis perquè senten que Baltasar pintat els caricaturitza.

Darrera actualització: 31.12.2018 | 12:48