8M 2021: Cal que la crisi actual no suposi un pas enrere en cap dels avenços socials assolits per les dones

Dilluns, 1 de març de 2021 a les 00:00

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i l’Institut Català de les Dones (ICD) han presentat la campanya commemorativa del Dia Internacional de les Dones: Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables. Amb el lema “Fem net”, l’objectiu de la campanya és sensibilitzar la població de la necessitat d’establir pactes per a la cooperació i la corresponsabilitat en els treballs de cura.

“Cal que la crisi actual no suposi un pas enrere en cap dels avenços socials assolits per les dones i garantir que puguem gaudir dels nostres drets”. Durant el confinament domiciliari estricte (març-abril de 2020), les dones van manifestar en gairebé el 60% que eren les que s’ocupaven de manera principal o en exclusiva de les feines domèstiques, tot i que la presència de les dones en les ocupacions de primera línia contra la pandèmia era majoritària.

“Fem net”

El vídeo de la campanya està protagonitzat per un home que neteja uns vidres en els quals van apareixent les estadístiques sobre el repartiment de les feines de cura. L'objectiu és reivindicar la necessitat de superar les dades que mostren que, encara avui dia, els homes dediquen a les tasques domèstiques la meitat del temps que les dones, només fan un terç de les cures a persones i agafen el 7% de les excedències per cura d’infants.

Aquest és el manifest del 8M 2021

Darrera actualització: 01.03.2021 | 17:44