Mercè Oms: «Les persones soles no podem gestionar el bosc: necessitem els ramats»

Dimecres, 21 de setembre de 2022 a les 00:00

La Diputació de Barcelona ha recuperat 160 hectàrees d’antigues pastures en el marc de l’estratègia BCN Smart Rural, una actuació que ha permès reintroduir la ramaderia extensiva a catorze finques del Berguedà, el Moianès i Osona. Amb un pressupost de prop de 270.000 euros, la iniciativa ha volgut reduir el risc de patir grans incendis forestals, conservar el paisatge i protegir la biodiversitat, principalment. Però també ha servit per dotar de nous usos aquests espais forestals i revaloritzar la carn produïda per ramaders que treballen d’una manera sostenible i compromesa amb el benestar animal.

En parlem amb Mercè Oms, propietària d’una petita empresa de vaques i cavalls que pasturen en extensiu a una de les finques forestals restaurades gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona i els fons FEDER. Nascuda a Manlleu el 1979, la Mercè es va enamorar dels cavalls quan tenia nou anys i, des de llavors, aquest amor no ha parat de créixer i evolucionar fins a portar-la on es troba avui: liderant La Casanova, un centre regeneratiu on ella cuida els animals i els animals, al seu torn, cuiden l’entorn. 

Tota la informació en aquest enllaç: https://www.diba.cat/es/web/bcn-smart-rural/-/merc%C3%A8-oms-%C2%ABles-persones-soles-no-podem-gestionar-el-bosc-necessitem-els-ramats%C2%BB

Darrera actualització: 21.09.2022 | 15:12