Campanya informativa per eradicar els excrements de gossos de la via pública

Dijous, 22 de març de 2018 a les 00:00

L'Ajuntament de Vallgorguina properament impulsarà una campanya informativa per eradicar els excrements de gossos de la via pública. El consistori s'ha marcat com a objectiu combatre aquesta actitud incívica que manifesten els propietaris d'alguns animals i, per tal de plantar-hi cara, està duent a terme tot un seguit d'accions de sensibilització.

L’ordenança reguladora del civisme i la convivència ciutadana estableix que els propietaris o persones responsables dels animals estan obligats a recollir les deposicions i a dipositar-les, ben embolcallades, en una paperera o contenidor. 
Paral·lelament, el text també prohibeix, entre d’altres, que els animals facin les seves deposicions fecals o orins en els parcs infantils o jardins d’ús per part dels infants.

L’ordenança estableix tot un seguit de sancions en funció de l’espai on es produeix la infracció. Així, la no recollida d’excrements de gossos està tipificada com a infracció lleu si es produeix a la via pública, amb una sanció fins a 600€; i com a infracció molt greu en el cas que es produeixi en parcs infantils o jardins d’ús per part dels infants, amb una sanció d’entre 1.500,01€ i 3.000€.

Darrera actualització: 20.03.2018 | 22:57