Comença el Període de Comunicació de Crema

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 09:00

L’Ajuntament de Vallgorguina us informa que a partir del 16 d’octubre i fins al 14 de març. podeu sol.licitar com cada any el permís de crema.

Si voleu fer activitats amb risc d'incendi forestal és suficient fer una comunicació que es pot presentar a l'Ajuntament o podeu tramitar-la via seu electònica, que ja es troba actiu, si us resulta més còmode.

Us informem que les condicions de la crema són les següents:

a)     Netejar la zona en què s’efectuï la crema en un radi de 3,5 m fins a descobrir el sòl.

b)     Fer la crema com a mínim a 10 metres de distància respecte d’aquells arbres que tinguin més de 60 cm de circumferència, mesurats a 1,20 metres del terra.

c)     La flama generada per la crema no superarà en cap cas els 3 metres d'alçada.

d)     La crema començarà i acabarà amb llum de dia, excepció feta dels focs d'esbarjo.

e)     En cap cas no s’abandonarà el lloc fins a la seva total extinció.

f)      La crema només s’iniciarà amb vent encalmat i en cap cas es realitzarà si hi ha un avís de vent emès pel Servei Meteorològic de Catalunya per la comarca on es durà a terme. Amb una velocitat de vent sostinguda superior a 20 km/h l’activitat s’haurà d’aturar (orientativament poden servir els valors de l’Escala de Beaufort).

L'activitat es suspendrà en cas d'activació del pla alfa nivell 2 o superior.

Els agents rurals i altres agents de l'autoritat podran establir in situ mesures complementàries per millorar la seguretat, així com aturar les actuacions que s’estiguin duent a terme quan les condicions meteorològiques així ho aconsellin.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració amb la prevenció dels incendis forestals.

Darrera actualització: 14.10.2020 | 17:10