Comença la vacunació contra la Covid-19 a Vallgorguina

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 15:40

Tal com estava programat, aquest divendres 26 de febrer l'Atenció Primària Metropolitana Nord ha portat a terme les primeres vacunacions a Vallgorguina. Les persones destinatàries de la primera dosi del vaccí són majors de 80 anys i persones convivents així com personal sanitari. La segona dosi s'aplicarà al cap de vint-i-un dies, el 19 de març.

La infermera del consultori de Vallgorguina, Sílvia Andrés, ha estat l'encarregada de subministrar-la. Inicialment s'han vacunat sis persones i l'operació s'anirà portant a terme cada divendres. De tota manera des del consultori s'informa que la setmana vinent tindran menys vacunes i s'acabaran amb les domiciliàries i dependència de grau 3 i no es vacunarà a Vallgorguina.

Les persones de més de 79 anys es previst continuar vacunant-les del 12 de març, a poc a poc. Mentre que els menors de 55 anys es vacunaran al punt centralitzat de Llinars del Vallès, en el teatre auditori. Ja es farà la convocatòria per SMS, amb un enllaç per escollir dia i hora.

Tota l'operativa s'organitza des del consultori i són els professionals de l'equipament que es posen en contacte amb les persones que han de rebre el vaccí. Per això, és important no trucar ni anar al consultori. Només es vacunaran a Vallgorguina les persones que tinguin metge assignat al municipi.

La vacunació es fa a l'aparcament de la zona del consultori, espai que l'Ajuntament ja ha reservat, i les persones receptores no han ni de baixar del cotxe. Això sí, una vegada aplicada la dosi han d'esperar-se quinze minuts abans no poden tornar a casa per assegurar-se que no hi ha cap efecte secundari.

Una de les persones que s'ha vacunat aquest divendres -foto que acompanya la notícia- és Maria Lluïsa Lumbreras Soler, nascuda l'any 1926 i empadronada a Vallgorguina des de l'any 1991 tot i que ja hi tenia segona residència des de l'any 1971. També s'han vacunat les dues infermeres del consultori Alba Vallvé i Sílvia Andrés.

Darrera actualització: 26.02.2021 | 16:04