Control i gestió dels gats ferals

Dilluns, 3 d'octubre de 2022 a les 00:00

L'Ajuntament de Vallgorguina continua amb el seu programa de control i gestió de les colònies de gats ferals del municipi, a través de l'empresa adjudicatària del servei Can Clarens i tots els seus voluntaris i voluntàries registrats.

Les darreres actuacions (més d'una vintena) s'han realitzat a Canadà Park (C/ Llanega Negra, C/ Rovelló, C/ Gírgola i C/ Camperol), La Solana  i Crta. Vella del nucli. També n'hi ha de programades a altres ubicacions dels municipi.

Recordem que des de l’Ajuntament de Vallgorguina apostem pel programa C.E.R. (captura, esterilització i retorn). Es tracta d’un sistema per solucionar els problemes ocasionats pels gats al carrer incidint sobre la seva esterilització per aturar l’augment descontrolat de naixements. Un cop l’animal s’ha capturat i esterilitzat, es tracta sanitàriament i es marca amb un petit tall a la seva orella per identificar-lo. Posteriorment és retornat a l’indret on s’havia capturat. Quan el nombre d’individus esterilitzats d’una colònia arriba al 70%, aproximadament, aquestas’estabilitza pel que fa al nombre d’individus. Aquest fet es tradueix en una millora en la salut dels animals i en la convivència amb els veïns i veïnes ja que es redueixen les molèsties causades pels sorolls de les baralles, el zel de les gates, les males olors i els marcatges pels gatsno esterilitzats.

No ens cansarem de donar les gràcies a tots aquells i aquelles que dediquen part del seu temps a col.laborar, altruistament i correctament, a la realització aquesta tasca, sovint molt poc valorada socialment.

Darrera actualització: 03.10.2022 | 16:49