El ple de Vallgorguina acorda instar a Salut la reobertura del consultori mèdic

Dijous, 16 de juliol de 2020 a les 00:00

S'ha aprovat una moció en la que es remarca que una vegada passada la fase inicial de la Covid-19 s'ha de revertir la situació.

El Ple de l'Ajuntament de Vallgorguina ha acordat instar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a la reobertura i posada en funcionament dels consultoris de Catalunya, entre els quals el de Vallgorguina, garantint totes les mesures de seguretat. Alhora es demana que es recuperi de manera efectiva tots els serveis que abans es prestaven als consultoris de Catalunya.

La moció aprovada té relació amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus Covid-19 i davant la necessitat de gestionar-la la regió sanitària va establir un pla de contingència que preveia el tancament de diferents CAP i consultoris dels pobles del Baix Montseny i el Vallès Oriental.

Un cop passada la fase inicial de la Covid-19 i tenint en compte que s'està amb la desescalada "entenem que s’ha de revertir el pla de contingència de la regió sanitària i que els diferents CAP i consultoris de Catalunya puguin recuperar l'activitat". Amb la no obertura  moltes persones han de fer desplaçaments innecessaris a poblacions veïnes per tal de poder-se visitar. Sovint es tracta de pacients d'edat avançada i amb diferents patologies, per això des de l'Ajuntament es considera que cal minimitzar els desplaçaments i garantir l'atenció més directa possible.

També es remarca que el fet de no tornar a obrir els CAP i consultoris i recuperar l’activitat prèvia "es podria entendre com una retallada encoberta del departament de Salut".

Darrera actualització: 13.07.2020 | 14:42