Humana recupera a Vallgorguina més de 3 tones de residu tèxtil el primer semestre de 2022

Dimecres, 13 de juliol de 2022 a les 00:00

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil han permès recuperar més de 3 tones a Vallgorguina durant el primer semestre d’enguany per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’equivalent a 14.400 peces de roba. El 90% tindran una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat (ocupació verda). A més, aquesta gestió del residu tèxtil hi ha evitat l’emissió de 21 tones de CO2. 

L’entitat sense ànim de lucre ha recuperat 3.565 kg de gener a juny per 2.992 en el mateix període de l’any passat: és un increment del 19,2%. El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors de fàcil accés, que es buiden periòdicament per a garantir-ne un bon servei.

Les 14.400 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès. “El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció; després, el reciclatge; per últim, quan no hi queda més remei, la valorització energètica o enviar-lo a l’abocador”, afirma Rafael Mas, director de Projectes i Relacions Externes d’Humana.

La reutilització del tèxtil contribueix a lluita contra el canvi climàtic: per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per a ser incinerat) s’hi evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. Les més de 3 tones recuperades a Vallgorguina per Humana hi han evitat l’emissió de 21 tones de CO2.

Darrera actualització: 13.07.2022 | 12:55