La Noria nou espai de joc amb elements naturals

Dijous, 7 d'abril de 2022 a les 00:00

Un grup de famílies voluntàries del poble amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Can Puigdemir i l’Escola de Vallgorguina, ha instal·lat una àrea de joc natural amb diferents elements a l’espai de la Noria. Aquesta actuació també s’ha fet de forma coordinada amb l’Ajuntament.

Les tasques d’obertura de la franja de prevenció d’incendis a Can Puigdemir van generar forces restes vegetals la majoria es van retirar però varen quedar alguns troncs de pins i acàcies.

Degut a la pandèmia l’Escola ha estat utilitzant l’espai de la Noria com a pati annex i així mirar de no barrejar classes a l’hora del pati. Aquest espai, propietat de l’Ajuntament, va quedar molt afectat després del temporal Gloria, de forma que era un erm sense gairebé res.  

Aquestes dues situacions, d’una banda fusta acumulada a Can Puigdemir i d’una altra un espai erm que utilitzen les nenes i nens de l’escola, va fer que sorgís la idea de transformar-ho en un espai de joc on els infants tinguin elements naturals per deixar anar la imaginació. Son molts els psicopedagogs que asseguren que la interacció dels nens i nenes amb la natura i els seus elements naturals, és una font d’aprenentatge positiu, fomenta que les criatures, siguin més actives, desenvolupin la imaginació, observin, coneguin i respectin la natura. A més de desenvolupar la consciència espacial i el desenvolupament d’habilitats motores de diferent tipus com: saltar, escalar, rodar, etc.

Esperem que sigui un lloc de gaudi per a tots els nens i nenes del poble.

 

Darrera actualització: 07.04.2022 | 12:44