La revista Sàpiens publica un número sobre la cacera de bruixes entre els segles XV i XVIII

Divendres, 5 de març de 2021 a les 11:00

La revista Sàpiens ha publicat un dossier especial titulat "No eren bruixes", sobre la cacera de bruixes que va tenir lloc entre els segles XV i XVIII, amb l'assessorament dels historiadors Agustí Alcoberro i Pau Castell.

La revista vol ser el tret de sortida d'una campanya de desgreuge i dignificació de les mil dones processades i executades per aquest delicte a Catalunya, en la línia que s'ha fet en altres indrets d'Europa com a Escòcia, Suïssa o Noruega. Per això, han redactat un manifest que explica els motius d'aquesta campanya.

Aquest manifest ja té el suport de diversos historiadors i historiadores (en aquest moment ja en són uns 150) i de diverses institucions del país.

En aquest sentit, es demana l'adhesió com a Ajuntament de Vallgorguina, localitat que té espais patrimonials suposadament vinculats a la bruixeria. També es poden fer adhesions a la web tant a nivell personal com institucional.

Aquest dissabte 6 de març Sàpiens farà al Palau Robert de Barcelona un acte d'inici de la campanya. I paral·lelament està treballant perquè en els ajuntaments on hi va haver processos judicials i bruixes executades s'organitzin durant aquest any actes de desgreuge.

Per adherir-se al manifest

Darrera actualització: 05.03.2021 | 11:10