L’Ajuntament de Vallgorguina aposta per l’ús de gàbies per capturar senglars

Divendres, 1 d'abril de 2022 a les 00:00

L’excés de senglars és una problemàtica que afecta la majoria de municipis i, és per això, que des de les administracions públiques es busquen alternatives per remeiar-ho. Des de l’Ajuntament de Vallgorguina s’aposta per fer captures amb gàbies com a mesura addicional per controlar la població d’aquesta espècie i poder minimitzar els danys que es generen a l’agricultura, jardins públics i privats o el risc d’accidents amb vehicles o ciclistes.

En aquest sentit, el pla per dur a terme l’actuació ja es té molt avançat i en un breu període de temps es farà efectiu. De fet, en el pressupost municipal per aquest any 2022 ja s’ha aprovat una partida de 10.000 euros per aplicar-lo.

La intenció és que quan entri en vigor la zona on s’incidirà més és a la urbanització de Canadà Park, ja que es tracta de prioritzar aquells sectors més propers a llocs habitats i on s’ha detectat major presència de senglars. Les captures seran selectives i els exemplars capturats seran eutanasiats.

La mesura, cada vegada més estesa, ja s’està aplicant a altres municipis de la comarca com Lliçà de Vall o l’Ametlla del Vallès. Amb tot i això, l’ús de gàbies no serà una solució definitiva -tampoc no és barata- però sí que hi ha el convenciment que ajudarà a reduir la problemàtica que, d’un temps a ençà, ha traspassat del bosc a la zona urbana. De fet, la mesura més usada en tot el territori per fer minvar la població de senglars continua essent les batudes (que han de complir amb els protocols de seguretat que les regulen).

A banda, cal recordar que no deixar aliments a llocs accessibles i mantenir netes les parcel·les són comportaments que ajuden a minimitzar la problemàtica amb els senglars.

Darrera actualització: 01.04.2022 | 13:09