L’Ajuntament de Vallgorguina siga un conveni de col·laboració amb la fundació Oncovallès

Dissabte, 10 de març de 2018 a les 00:00

L’alcalde de Vallgorguina, Joan Mora i el Sr. Pere Cladellas Ros, President de la Fundació Oncovallès d’Ajuda Oncològica de Granollers, han signat un conveni de col·laboració dins el Pla d’Actuació Municipal, on hi figura la promoció de l’associacionisme i el voluntariat associatiu de la població i figura la col·laboració amb entitats sense afany de lucre que promouen l’acció social i l’ajuda als malalts, tant professional i com voluntària, contribuint així a la millora de la qualitat de vida i del benestar dels ciutadans de Vallgorguina.

La Fundació Oncovallès té com a objectius, oferir un espai a Granollers, per prevenir i tractar la malaltia amb els serveis dels que es disposa a la Fundació d’Ajuda Oncològica, ambdues parts estan interessades en promoure l’àmbit associatiu a la població com a eina d’implicació i participació, potenciar àmbits de treball i de servei que promocionin alhora la participació activa i el compromís dels ciutadans, així com col•laborar per augmentar l’estat de salut de la població en general, per tot això, acordem formalitzar un conveni de col·laboració.

L’objecte del conveni és l’impuls dels programes de promoció del voluntariat social al municipi, així com la participació de l’Ajuntament de Vallgorguina en els Programes d’Atenció Psico-Social als malalts oncològics i a les seves famílies, consistent en intentar pal•liar o resoldre la desestructuració de la persona, del malalt a domicili i la seva unitat familiar amb la manifestació del càncer.

Oncovallès es compromet a:

1. Desenvolupar rigorosament i responsabilitzar-se dels programes, dotant-se del personal voluntari i professional, prèviament seleccionat, amb el perfil més adient.
2. Seleccionar, sota un criteri preestablert, les demandes que li arribin a fi de beneficiar els casos més necessitats socialment de la població de Vallgorguina.
3. Formar adequadament al llarg d’aquest temps el voluntariat que participi en els diferents programes, respectant els drets i deures dels voluntaris, sota els criteris de la Llei Catalana del Voluntariat.
4. Continuar participant en els programes de promoció de la salut comunitària adreçades a la població en general, així com a les escoles i barris que l’Ajuntament li proposi.
5. Presentar anualment una memòria d’activitats del projecte, inscriure’s en el registre d’entitats sense ànim de lucre de l’Ajuntament i facilitar tota la informació que demani l’Ajuntament de Vallgorguina.

Darrera actualització: 10.03.2018 | 19:11