L'EBM Avet Blau i inversions en educació

Dijous, 30 de desembre de 2021 a les 00:00

Novetats a l’EBM l’Avet Blau de Vallgorguina

La Fundació Pere Tarrés s’ocupa de la gestió de l’EBM de Vallgorguina des del passat mes de setembre. Després del corresponent procés de licitació i adjudicació del servei, Cavall de Cartró (Clece), l’empresa que prestava el servei des de la seva posada en marxa (2004), ha deixat de fer-ho.

La Fundació Pere Tarrés es caracteritza per una gestió moderna, oberta i participativa en les llars d’infants.

També, mitjançant un recurs ofert per la Diputació de Barcelona, s’està treballant en la revisió i actualització del Projecte Educatiu de Centre (PEC). L’Equip d’educadores, la Fundació Pere Tarrés i la tècnica de la Diputació de Barcelona estan treballant per tal de tenir un projecte motivador per les docents i atractiu per a les famílies.

Des de l’Ajuntament se segueix apostant per l’Escola Bressol Municipal. L’aportació mensual que es fa per poder oferir el servei s’ha vist incrementat (passant d’uns 6.400 euros a 8.400 euros mensuals).

Si bé és cert que el nombre d’infants matriculats actualment és molt baix, és d’esperar que amb tot aquest seguit de canvis i accions proactives, acompanyat d’una millora en la situació de la pandèmia, el nombre d’infants matriculats augmenti. En cas contrari, molt probablement, el servei s’haurà de replantejar.

Invertir en EDUCACIÓ és invertir en FUTUR

L’Ajuntament de Vallgorguina ha demostrat amb escreix que aposta per l’educació amb una implicació manifesta i una aportació econòmica creixent any rere any de manera notable. Una implicació que queda reflectida, per una banda, a l’EBM l’Avet Blau amb l’aportació mensual considerablement superior a cursos anteriors i l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre (PEC).

Per altra banda, també són considerables els recursos, pedagògics i econòmics, que s’inverteixen a l’Escola Vallgorguina.

És, per exemple, el cas del finançament del Projecte araArt, que neix amb la finalitat de fomentar i posar en valor projectes artístics que es portin a terme en el si d'un centre d'educació infantil, en col·laboració amb una escola artística o musical, per promoure l'equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l'alumnat participant.

Des de l’Ajuntament també es finança (en la seva totalitat) el transport en autocar dels alumnes des de P3 fins a 2n per dur a terme a l’activitat de piscina (Educació Física) durant els tres trimestres del curs.

Es participa i s’ajuda econòmicament en el programa d’innovació de noves tecnologies. Especialment en tot el que envolta la Robotseny, que busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química.

A més, des d’aquest curs 2021-2022, i com ja s’havia informat anteriorment, s’ha posat en marxa un  nou servei de psicologia i es manté el servei de logopeda, ja en funcionament des de l’any 2017.   

Darrera actualització: 30.12.2021 | 09:27