L’Escola Vallgorguina ja es prepara per participar a l’edició de la Robotseny i Montquímic 2024

Divendres, 19 de gener de 2024 a les 00:00

L’Escola Vallgorguina participarà un any més al projecte Robotseny i Montquímic que es celebrarà  el proper 25 de maig al Parc de la Rectoria Vella de Sant Celoni. Enguany, tindrà com a centre d'interès l'aigua, sota el títol “El riu és el camí”. En l’àmbit de la robòtica, els alumnes hauran de superar les següents proves: pitàgores, la rampa, potència, l'angle d'un triangle, icosaedre, octaedre, dodecaedre i tetraedre. En l’àmbit de la fira, els reptes a la fira Montquímic seran els següents: Quina salut tenen els nostres rius? Fem un bon ús de l’aigua? Com reciclem l’aigua?

La Robotseny i Montquímic busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses de la zona del Baix Montseny.

El passat 11 de desembre, l’equip impulsor i el Centre de Recursos Pedagògics van presentar les bases de participació a la competició de robots i a la fira científica; i ara, els 1.500 alumnes dels centres educatius de Breda, Campins, Cànoves  Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Villalba Sasserra ja estan treballant les situacions d'aprenentatge dins l’horari lectiu a l’aula.

Darrera actualització: 19.01.2024 | 10:32