Proactiva Open Arms

Dissabte, 31 de març de 2018 a les 00:00

L'Ajuntament de Vallgorguina s’adhereix al manifest de suport a l’ONG badalonina Proactiva Open Arms després que les autoritats italianes li han confiscat un vaixell i acusen els seus tripulants d’associació criminal i d’afavorir la immigració clandestina, per la qual cosa es podrien enfrontar a penes de 7 anys de presó.

En els darrers dos anys, Proactiva Open Arms ha rescatat més de 54.000 persones a la Mediterrània que fugien de la guerra i de la pobresa extrema als seus països d’origen. Aquesta feina ha comptat amb el suport econòmic i polític de molts ciutadans anònims, així com de bona part del món local català.

Salvar vides en cap cas pot ser delicte, i les acusacions de tràfic de persones estan absolutament fora de lloc en una organització humanitària”. El manifest de l’organització recorda que “el dret del mar estipula que la protecció de la vida humana és prioritat absoluta” i exigeix categòricament “l’alliberament de les persones retingudes, que s’aixequi la immobilització del vaixell, així com la retirada dels càrrecs contra els treballadors i treballadores de Proactiva Open Arms”.

Darrera actualització: 30.03.2018 | 12:04