Setmana Europea de Prevenció de Residus

Divendres, 4 de novembre de 2022 a les 00:00

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Una Setmana Europea per:

• Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.

• Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.

• Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.

• Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

La 14 edició tindrà lloc del 19 al 27 de novembre de 2022 i el dia temàtic ha posat el focus en els tèxtils, treballem plegats per un planeta residus zero!

Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Agència de Residus de Catalunya (gencat.cat)

Des de l'Ajuntament participarem en 2 campanyes:

1) la que fa el CRVO de DeixaLlibres, consistent en la reutilització de llibres provinents de la xarxa comarcal de deixalleries, integrada per 25 instal·lacions fixes i una mòbil.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, i allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions recuperin llibres en bon estat i els hi donin una nova vida perquè aquests tornin a ser llegits.

2) entrega de "boc n rols" a tots els infants i nens i nenes de l'EBM i l'Escola Vallgorguina.

Darrera actualització: 04.11.2022 | 10:12