S'instal·len dos ecocomptadors per obtenir dades dels usuaris del Parc del Montnegre i el Corredor

Dilluns, 4 de març de 2024 a les 00:00

El Parc del Montnegre i el Corredor ha instal·lat dos ecocomptadors a la zona del Corredor amb l'objectiu d'obtenir dades reals del nombre d'usuaris del Parc. Un d'aquests comptadors detecta i distingeix les bicicletes dels vehicles a motor (motos, cotxes, autocars...) que passen per l'indret on s’ha fet la instal·lació. El segon comptador només compta bicicletes.

El sistema instal·lat està soterrat i és sensible a les variacions de pressió detectades. Disposa d'una sèrie de sensors adaptats per comptar i discernir entre els diferents tipus de vehicle. Els senyals captats es recullen i s'emmagatzemen; posteriorment, s'analitzen les dades mitjançant un programari en línia. El sistema és capaç de distingir entre "IN" i "OUT", és a dir, pot discernir entre les dues direccions de pas.

Els espais naturals protegits sempre han tingut el repte de poder fer compatible l'ús públic amb la conservació. Cada vegada, però, són més freqüentats, i aquest fet pot ser el desencadenant d'una massificació i, òbviament, un dels motius de la pèrdua del seu valor. Aquest increment de l'ús públic posa en rellevància la necessitat de conèixer la capacitat de càrrega de l’espai natural, és a dir, la capacitat d’ús públic adequat per no afectar a la conservació del medi natural.

Darrera actualització: 06.03.2024 | 12:47