Vallgorguina es declara « Vila antifeixista i antiracista».

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 00:00

El ple ha aprovat per unanimitat una moció presentada per la CUP.

El ple de l'Ajuntament de Vallgorguina celebrat aquest dimecres al vespre ha votat per unanimitat, després de fer alguns matisos en el text d'una moció presentada per la CUP, declarar Vallgorguina com a "Vila antifeixista i antiracista i en favor de la convivència en la diversitat”. D'aquesta manera, també s'aprova condemnar totes les agressions feixistes al municipi així com totes les mostres de frivolització d'aquestes.

El grups municipals representats a l'Ajuntament mostren el seu compromís de no promoure o donar suport els discursos populistes, feixistes i racistes que incentiven l'odi contra les persones emigrants, les víctimes de la violència masclista, la comunitat LGTBI, la diversitat religiosa i qualsevol altra diferència cultural o ideològica.

També s'acorda que les entitats i l'Ajuntament promoguin actes en favor de la memòria històrica antifeixista i defensi els valors de la democràcia, la justícia universal, els drets humans, socials i laborals, així com els valors de la diversitat cultural, religiosa, de gènere i d’orientació sexual.

En aquesta línia des de l'ajuntament, sempre que sigui viable, s'esborraran les pintades i es retirarà la propaganda, cartells o pancartes amb missatges de caire feixista, masclista, homòfob o xenòfob. El document aprovat es faraà arribar, per al seu coneixement, a les entitats i associacions de Vallgorguina.

Darrera actualització: 13.07.2020 | 14:38