Arrenca la Robotseny i Montquímic 2022

Dilluns, 8 de novembre de 2021 a les 11:00

Representants dels centres educatius, ajuntaments -entre els quals el de Vallgorguina-  i empreses del Baix Montseny han donat el tret de sortida aquesta setmana passada als projectes Robotseny i Montquímic que enguany s'han unit en un nou projecte conjunt. L'acte va tenir lloc dimecres 3 de novembre a la Sala Gran del Teatre Ateneu.

L'equip impulsor i el Centre de Recursos Pedagògics ha presentat les bases de participació de la competició de robots i de la fira científica, que es farà al Pavelló 11 de Setembre i al carrer Cardelús el 28 de maig de 2022. La Robotseny i Montquímic 2022 tindrà com a centre d'interès l'Espai, i compta amb la col·laboració especial de l'Oficina Europea de Recursos per l'Educació Espacial (ESERO) per a Espanya, de l'Agència Espacial Europea (ESA). Per aquest motiu, la competició de robots girarà entorn de 8 proves: llançament de coet, refugi marcià, comunicació espacial, estació espacial internacional, ferralla espacial, aigua a la lluna, sistema solar, i el viatge de la Voyager. Per la seva banda, la fira científica es basarà en els problemes que els astronautes tenen a l'espai amb la pell.

La Robotseny i Montquímic busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses de la zona del Baix Montseny. En aquesta edició es compta amb la col·laboració de Renolit Ibérica SA, Arkema Química SA, Instalaciones Eléctriques Cat. S.A.U. (Iecat), Decka Higiene i Seguretat SA, Maqmetal Automation SL, Givaudan Ibérica SA i Selvametall SL.

A partir d'ara més de 1.500 alumnes dels centres educatius de Breda, Campins, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, St. Esteve de Palautordera, St. Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Sta. Ma. Palautordera i Vallgorguina treballaran els reptes de la competició de robots i de la fira científica a l'aula dins horari lectiu. Cal destacar que els projectes Robotseny i Montquímic estan viatjant pel món i escoles de diversos països de Sud-amèrica s'estan interessant per implementar aquesta metodologia de treball.

A la sessió va participar telemàticament el Domingo Escutia, coordinador d'ESERO-ESA Espanya.

Darrera actualització: 08.11.2021 | 12:27