Molta afluència de visitants a la Fira del Bosc i la Pagesia 2021

Dilluns, 29 de novembre de 2021 a les 10:00

La Fira del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina ha tornat. Ho ha fet després d'un any de parada obligada per la crisi sanitària de la Covid-19 i amb només la meitat de les parades dels anys prepandèmia. Tot i amb això ha estat un èxit de visitants que han pogut participar de les diferents activitats programades i també comprovar la qualitat dels productes de quilòmetre zero que portaven els paradistes multisectorials. Es calcula que durant els dos dies de Fira hi han pogut passar prop de 15.000 persones, com ho demostra la gran quantitat de vehicles aparcats en elsn espais habilitats per a l'ocasió

Joan Mora, ha explicat que una fira d'aquestes característiques és una de les opcions que tenen els municipis petits per poder-se promocionar i, en aquest sentit, considera que els objectius que es plantegen són assolits ja que, per una banda, s'han promocionat els actius turístics i econòmics del poble en dies de gran afluència de visitants vinguts de molts indrets de Catalunya.

Un dels objectius de la Fira del Bosc i la Pagesia 2021, per altra banda, era seguir promocionant el Museu del Bosc i la Pagesia, un equipament municipal que porta el mateix nom de la Fira. Els visitants hi poden fer un petit viatge al passat i conèixer com era antigament, Vallgorguina. Es treballava la terra i el bosc "és un homenatge a tota aquesta gent", remarca l'alcalde. En l'edició d'enguany l'ha visitat Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya i president del Consell Comarcal de la Garrotxa, convidat per l'Ajuntament de Vallgorguina.

A la Fira del Bosc i la Pagesia s'hi han trobat diferents productors gastronòmics de la zona: embotits, formatges, mel i altres artesans i demostracions d'oficis tradicionals. No hi han faltat les oques artistes i mercat de pagès, zona de restauració, passejades a cavall i poni, exhibició de doma natural i jocs per als infants. I els visitants de la Fira de Vallgorguina no poden marxar sense haver tastat la tradicional escudella que elabora la gent de l'Associació Casal Caliu el Dolmen.

Darrera actualització: 29.11.2021 | 10:52