Aturar l'incivisme a Vallgorguina és responsabilitat de totes i tots

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 00:00

Durant l’any 2020 i part del 2021 s’han tramitat a Vallgorguina prop de 20 expedients per denúncies d'incidències relacionades amb gossos. Portar-los deslligats, atacs a altres gossos i/o persones i molèsties als veïns han donat peu a la corresponent fase prèvia informativa i recopilació de dades. Prop del 25% dels expedients oberts han acabat amb algun tipus de sanció econòmica, algun d’ells encara en fase de tramitació.

D'acord amb les dades que disposa l'Ajuntament al municipi hi ha prop de 780 gossos censats, 74 dels quals són de raça potencialment perillosa. Una xifra prou significativa que, segons les estadístiques, obliga els Vigilants Municipals a fer una quinzena d’intervencions mensuals per incidències menors relacionades amb els quissos.

Abocament de residus il·legals

També s’han obert 5 expedients per abocaments il·legals de residus i, algun d’ells encara està tramitant-se, només en un cas s’ha arribat a poder sancionar l’infractor ja que en aquests casos la identificació (o prova concloent) resulta molt complicada d’aconseguir.

Recordem que tant les incidències menors com les que comporten obertura d’expedient suposen una despesa en recursos materials i humans per part de l’Ajuntament.

Som conscients que la gran majoria de les veïnes i els veïns de Vallgorguina tenen conductes cíviques i correctes, però amb tot i això, tenim la necessitat de demanar a la minoria que no es comporta de la manera adequada que pensi en el col·lectiu i canviï d'actitud per al bé general de la comunitat.

Per evitar en la mesura del possible els actes incívics emplacem la ciutadania a denunciar, amb dades concretes i per les vies pertinents, les conductes incíviques que es detectin i que tan malmeten la imatge i la reputació de Vallgorguina.

Darrera actualització: 08.04.2021 | 13:00

Imatges

abocaments il·legals abocaments il·legals