L'Escola Vallgorguina al Robotseny i Montquímic 2022

Dilluns, 30 de maig de 2022 a les 00:00

Sant Celoni va acollir dissabte la gran festa de la tecnologia i la ciència Robotseny – Montquímic 2022 amb la participació de més de 700 alumnes provinents de 23 escoles d'11 municipis del Baix Montseny, entre les quals l’Escola Vallgorguina, i que compta amb la implicació dels seus ajuntaments i de moltes empreses del territori. La trobada va tenir lloc al jardins i parc de la Rectoria Vella i el passeig del Pertegàs. La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, també va ser-hi present.

Els projectes Robotseny - Montquímic enguany s'han unit en un nou projecte conjunt, sumant esforços per un mateix objectiu principal: potenciar les vocacions tecnològiques i científiques entre l'alumnat del Baix Montseny. La competició de robots i la fira científica tenen com a centre d'interès l'Espai i es compta amb la col·laboració especial de l'Oficina Europea de Recursos per l'Educació Espacial (ESERO) per a Espanya, de l'Agència Espacial Europea (ESA).

A la competició de robots Robotseny, equips formats per grups de 3 a 6 alumnes van haver d'aconseguir el màxim nombre de punts en el temps que dura una ronda de competició: 2 minuts i 40 segons. Cada equipva fer 3 rondes entorn a 8 proves: llançament de coet, refugi marcià, comunicació espacial, estació espacial internacional, ferralla espacial, aigua a la lluna, sistema solar, el viatge de la voyager.

A Montquímic, la fira científica, un total de 33 parades dels 23 centres educatius van exposar al Parc de la Rectoria Vella solucions als problemes de pell que tenen els astronautes a l'espai. Cada grup exposà durant el matí la seva solució al repte proposat davant el jurat format per personal de les empreses col·laboradores, del Departament d'Educació i dels ajuntaments participants. En acabar, el jurat els donà una certificació valorant els diferents ítems: certificació a la formulació científica, a la solució innovadora, al màrqueting i comunicació i a la solució tecnològica.

Els projectes Robotseny i Montquímic  busquen promoure el procés d'ensenyament-aprenentatge de la tecnologia i la química des de metodologies experimentals que generin un aprenentatge més significatiu i motivador per a l'alumnat i potenciïn el gust per la tecnologia i la  química. L'objectiu principal és potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química.

Darrera actualització: 30.05.2022 | 09:47