Suport de la Diputació de Barcelona a la gestió econòmica dels municipis

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 11:15

Vallgorguina és beneficiarà del suport a la gestió econòmica que la Diputació de Barcelona ofereix sense cost als municipis de fins a 30.000 habitants. Els objectius són elaborar i presentar la informació economicofinancera i de gestió que els requereix la llei. Aquests serveis costen a la Diputació més de 2 milions d’euros l’any, que a preu de mercat s’aproximarien als 3 milions, mentre que per a les 368 entitats locals, entre les quals l'Ajuntament de Vallgorguina, que els reben suposen un estalvi, de mitjana, de 7.500 euros l’any.

Les actuacions de suport consisteixen en assistència tècnica continuada a les entitats que hi estan adherides, tant en l’aspecte de gestió econòmica i comptable, com en la utilització dels programaris informàtics gratuïts. El servei inclou el suport a la gestió comptable, la gestió patrimonial, la gestió de l’endeutament, la gestió de les subvencions concedides i al càlcul del cost dels serveis.

També es duen a terme actuacions de consultoria, que donen resposta puntual a les necessitats específiques de les entitats que les sol·liciten, per obtenir una anàlisi més profunda del que poden rebre per les actuacions de suport.

I s’ofereixen accions formatives que es basen en la posada al dia dels coneixements i les habilitats del personal que treballa en l’àrea econòmica dels ajuntaments i pretenen cobrir l’espai formatiu que aquests municipis no poden dur a terme de forma individual pel cost econòmic que els representa.

Darrera actualització: 08.04.2021 | 11:32