Colla dels Geganters de Vallgorguina (Bernat i Elionor)

Colla dels Geganters de Vallgorguina

L'associació fa diverses tasques culturals, dins i fora del món geganter: 
- Gestiona les sortides dels Gegants de Vallgorguina, és a dir, en Bernat i l'Elionor, tant per la promoció d'imatge i fet cultural de Vallgorguina, com per recollir compromisos d'intercanvi. 
- Organitza la trobada i Cercavila de Gegants, per la Festa Major de la Vila. 
- Participa i promou trobades de cap-grossos i cuques. 
- Augmenta el patrimoni cultural i fa el manteniment de les figures i elements geganters dels Gegants de Vallgorguina, com són els dos Gegants, tres Cap-grossos, quatre Cuques, un Gegantó, material de música per acompanyants, elements de transport, formació, federació i assegurances. 
- Fa publicacions pròpies, llibres, sobre temes relacionats directament amb Vallgorguina o sobre temes culturals generals amb incidència a la Vila. 
- Promou la Joguina Tradicional Catalana, de forma que es recuperi joguines i instruments musicals senzills, tradicionals a Catalunya, per que els pares els recordin i els nens aprenguin a fer-los. En aquest sentit es treballa tant en els cercaviles de gegants com fent exposicions, taules de treball i anant a escoles, fires i altres manifestacions culturals. 
- Ha creat, manté i actualitza una pagina Web: www.ictnet.es/+jbalague, en que es descriu les diverses activitats de la Colla i altres temes culturals de la Vila. 
- Participa en mostres folklòriques i culturals, tant dins de Catalunya com a l'estranger. 
- Promou l'obra de l'etnògraf Ramon Violant i Simorra, vinculat a la colla. 
- Participa, dins d'internet, amb tasques diverses, com la confecció de bases de dades d'indrets i fets culturals arreu dels Països Catalans.

Plaça de la Vila, 2 - 08471 Vallgorguina - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 867 91 62
Adreça electrònica: vallgorguina@gegants.cat
Lloc web: www.gegantsdevallgorguina.cat/
Darrera actualització: 07.06.2018 | 16:01