Notícies

 • Ban 17 de juny de 2019

 • Robot Gran festa de la robòtica a Sant Celoni. 14 de juny de 2019

  Sant Celoni va acollir dissabte la gran festa de la ciència i la tecnologia Robotseny 2019. Pel matí es va celebrar a la plaça de la Vila el Robotseny Kids, dedicat als alumnes de primària i secundària del Baix Montseny, i que va constar, com ja és habitual, d'una competició sobre el Cub de Rubik, el Rubikseny, i d'un Torneig de Robots que va comptar amb la participació de més de 700 alumnes provinents de 25 escoles de 13 municipis del Baix Montseny. Per la tarda, a la sala gran del teatre Ateneu, es va dur a terme el Robotseny High, amb exhibicions i competicions de robots rastrejadors i de sumo.

  robotseny-2A més, durant tot el dia, un total de 44 parades dels 25 centres educatius van exposar pels carrers del centre de la Vila solucions al repte de com millorar l’eficiència i l’estalvi energètic a les empreses del Baix Montseny. Cada grup va exposar durant el matí la seva solució al repte proposat davant el jurat format per les empreses col·laboradores a la Robotseny 2019. En acabar, el jurat els va donar una certificació valorant els diferents ítems: certificació a la formulació científica, certificació a la solució innovadora, certificació al màrqueting i comunicació i certificació a la solució tecnològica.

  Tot plegat, la fira ha constituït una festa i un gran èxit d'implicació dels alumnes, professors, ajuntaments i empreses. Felicitats a tots!

   

 • PVI Pla d' informació i vigilància contra incendis forestals 14 de juny de 2019

  Divendres 14 de juny i fins al 30 d'agost, comença el Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals per cobrir les 500.000 ha de boscos de la demarcació de Barcelona.

  Amb la col·laboració del Ajuntament de Vallgorguina i l'agrupació de defensa forestal (ADF), el Pla estarà en actiu fins al 30 d'agost, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides als usuaris de les 475.502 hectàrees forestals que abasta el territori de Barcelona, davant de conductes de risc de perill d’incendi, a càrrec de 259 persones, entre informadors, guaites i operadors, amb un pressupost global de 2,27 milions d'euros aportats per la Diputació de Barcelona.

 • Persona infiltrada Càsting pel programa "Persona infiltrada" 14 de juny de 2019

  Busquem  famílies de 4 o més membres que visquin junts, que tinguin moltes ganes de passar-ho bé i guanyar un bon premi! Ens agradaria molt trobar una familia del poble que li fes gràcia participar!

 • Aigua Per un ús racional de l'aigua durant l'estiu 14 de juny de 2019

  L'estiu és l'època de l'any en la qual fem més ús d'aigua; no obstant això, també és quan menys recursos hídrics hi ha disponibles.

  T’adjuntem un conjunt de recomanacions d'estalvi d'aigua:

  Com regar el jardí estalviant aigua?

  Fes servir aigua no potable.

  Utilitza l’aigua de netejar la fruita o verdura, o la de bullir menjar.

  Recull amb galledes la primera aigua de la dutxa, quan encara surt freda.

  Quan plou recull l’aigua de pluja. Recorda tenir els dipòsits tapats per evitar la proliferació del mosquit tigre.

  Què més puc fer per estalviar aigua?

  Si tens assecadora de condensació aprofita l’aigua sobrant per a fregar el terra.

  Tanca l’aixeta quan t’ensabonis o et raspallis les dents. Una aixeta oberta raja uns 10 L/min.

  Si tens un mecanisme de descàrrega simple canvia’l per un de doble polsador o interruptor de descàrrega.

  Incorpora a les aixetes dispositius reductors del cabal. Són barats i senzills de col·locar, ja que s'enrosquen a les mateixes aixetes i redueixen el consum fins a un 50%.

  Posa aixetes de monocomandament. El seu consum d'aigua és de 6 a 8 L/min i estalviarem l'aigua derivada de la cerca de la temperatura ideal.

  Si ens dutxem en lloc de banyar-nos, estalviarem molta aigua. Mentre que una banyera plena gasta uns 300 L, si ens dutxem en gastem uns 50.

  No utilitzem la mànega per rentar el cotxe, ja que pot consumir fins a 350 L d'aigua. El més recomanable és portar-lo a un túnel de rentatge, ja que disposen d'instal·lacions que reciclen l'aigua; sinó, procurem rentar-lo amb una esponja i una galleda.

  Posa la rentadora i el rentaplats només quan estiguin plens.

  Cal reparar les aixetes que perdin aigua. Una aixeta que degota gasta fins a 30 L/dia.

  FONT: Agència Catalana de l’Aigua

 • Feina Ofertes de Feina 14 de juny de 2019

  CONDUCTOR/A DE CAMIÓ,  a Llinars

  Conductor/a de camió d’escombraries, per contracte de suplència, els mesos de juliol i agost. Cal carnet C i carnet de transport de mercaderies.

  PERSONAL DE NETEJA, al Montseny

  Per a tasques de neteja de les instal·lacions i espais d’un càmping (bar, sala de jocs, casa rural, àrees públiques...). S’ofereix contracte pel mes d’agost amb un dia setmanal de descans.  Cal tenir vehicle per arribar-hi.

  NETEJA D’UN COL·LEGI, a Llinars

  Neteja del menjador. Horari de dilluns a divendres de 12:00 h a 18:00 h. Contracte de suplència.

  PERSONAL DE NETEJA, a Cardedeu

  Per fer neteges de comunitats de veïns i per a domicilis particulars. Neteja d’escales, vidres i altres superfícies. Horari de dilluns a divendres pels matins, de 7:00 h a 13:00 h amb flexibilitat.

  Si voleu més informació podeu adreçar-vos a l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera al club de feina.

  93 847 96 26

 • Arxiu  L'arxiu Municipal participa a l'exposició "Desmuntant la República"     11 de juny de 2019

  Per commemorar el Dia Internacional dels Arxius, que se celebra cada 9 de juny, la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona presenta la mostra virtual «Desmuntant la República».

  A partir de documents del període comprès majoritàriament entre l’inici de la Guerra Civil, l’any 1936, i fins el 1952 amb la fi del racionament, la Xarxa d’Arxius Municipals ha confeccionat una mostra digital que es pot consultar al web www.diba.cat/web/desmuntant-la-republica . Es tracta de 129 documents, procedents de 48 arxius d'ajuntaments de municipis menors de 10.000 habitants, gestionats pels arxivers itinerants de la Diputació de Barcelona. Aquests materials permeten resseguir l’esclat de la Guerra Civil, la victòria del bàndol franquista amb la consegüent supressió de les institucions republicanes i l’inici i consolidació de la dictadura del General Franco. 

  Amb accions de difusió com les exposicions virtuals, es vol apropar el contingut del patrimoni documental local a la societat i contribuir a suscitar-ne l'interès, alhora que es posa en valor la importància d'una correcta gestió dels fons dels arxius municipals. 

  Aquesta ja és la setena exposició, si tens interès en les anteriors  es poden veure al web www.diba.cat/web/opc/xam-exposicions-virtuals .

 • Aina Barri Aina Barri campiona en Atletisme 11 de juny de 2019

  La Vallgorguinenca Aina Barri, atleta del CA Sant Celoni va participar el diumenge 9 de juny al Campionat de Catalunya Sub20 i va aconseguir una medalla de bronze de 200 metres llisos amb un temps de 26"40 i  també va obtenir diploma en la prova de 100 metres llisos després de fer el cinquè lloc amb un temps de 12"77.

 • Petards Tipus de petards i consells d'ús 11 de juny de 2019

  La Revetlla de Sant Joan, la nit del 23 de juny, és una de les més especials de l'any.

  Hi ha moltes tradicions, festes i costums entre els quals destaca el foc com el protagonista absolut d'una nit màgica. Un tros de coca i una copa de cava animen a no quedar-se a casa i sortir al carrer i a celebrar el solstici d'estiu. S'ha d'anar amb molt de compte, especialment amb els nens, sempre molt protagonistes de la revetlla. Recordeu que l'adquisició i l'ús dels petards s'ha de fer sempre sota la supervisió dels adults.

  Precaucions i consells:

  •No poseu els petards a prop de la cara o del cos.

  •No llanceu mai cap petard contra ningú.

  •Enceneu cada producte seguint estrictament les instruccions concretes.

  •No us guardeu petards a les butxaques. No enceneu cap petard dins de les cases.

  •No talleu el tro final de les traques, poden explotar amb violència.

  •No utilitzeu coets que tinguin la canya trencada.

  •No tireu coets agafats amb la mà.

  •Enceneu sempre el ble per l'extrem.

  •No heu de llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses.

  •No fiqueu mai petards dins de totxanes o ampolles, etc., perquè en explotar fan metralla, que pot fer molt de mal.

  •Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.

  •Si un petard no s'encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i un cop passat aquest temps deixeu-lo en aigua.

  •No prepareu fogueres enlloc sense tenir l'autorització corresponent.

  •Poseu primer un gruix de sorra sobre l'asfalt i sempre a més de 15 metres dels cotxes i de les façanes, mai sota les línies elèctriques.

  •No enceneu mai cap foguera amb líquids inflamables, us podríeu cremar molt.

  •No tireu papers ni teixits, l'aire els enlairaria i els podria portar lluny.

  •No es poden llançar ni bidons ni esprais al foc perquè poden explotar.

  •Si cremeu pneumàtics i plàstics, provocareu molta contaminació.

  •Les fogueres han de permetre el pas dels vehicles d'emergència.

  •Cal assegurar-se que, un cop cremada la foguera, el foc no revifarà.

 • Voluminosos Recollida de Residus Voluminosos 11 de juny de 2019

  Vallgorguina posa en marxa aquest mes de Juny un nou sistema de recollida de voluminosos, la recollida es fa el primer dos cops cada mes, serà cada dos dimarts i anirem publicant el calendari a les xarxes socials i a l'informatiu, també podreu trobar els cartells informatius als llocs que podeu deixar els trastos.

  El servei de recollida de mobles i trastos és un servei concedit per l'Ajuntament a l'empresa SAVOSA, que realitza el servei quan el volum o les característiques dels trastos fan difícil als particulars el seu trasllat a la deixalleria, els mobles i electrodomèstics s'han de deixar al costat dels contenidors de residus el dilluns anterior al dia de la recollida.

  Cal recordar que està sancionat deixar els mobles i trastos fora dels dies establerts que hem comentat.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49